Uwolnij się od cukru czyli plan na zdrowie!

„Niech Twoje pożywienie będzie lekarstwem, a lekarstwo pożywieniem”
Hipokrates

jak uwolnić się od cukru

Nie wszystko co dobrze smakuje, korzystnie wpływa na organizm. Najlepszym tego przykładem jest cukier. Wszyscy zapewne lubimy słodkie napoje, cukierki, czekolady… Niestety w ten sposób spożywamy zbyt dużo cukru w jego najgorszej postaci.

Ważne węglowodany

Węglowodany są oczywiście pożądane i niezbędne naszemu organizmowi do życia. Glukoza jak wiemy jest paliwem dla mózgu i mięśni. Konieczne jest utrzymywanie stałego jej poziomu we krwi. Musimy jednak nauczyć się świadomie wybierać w jakiej postaci dostarczamy węglowodany do organizmu oraz znać potrzebną ilość i jej nie przekraczać.

Jak cukier wpływa na organizm?

Dieta bogata w cukier negatywnie wpływa na skórę, przyspiesza starzenie się. Cukier truje i niestety uzależnia. Nie zdajemy sobie sprawy jak wiele go zjadamy, bo nie zawsze uważnie czytamy etykiety produktów które kupujemy, nie sumujemy też węglowodanów jakie dostarczamy z pożywieniem. Nie wszyscy posiadamy szczegółową wiedzę na temat rodzajów cukrów. Nie wiemy które są potrzebne, a które zbędne.

Trudno jest zrezygnować od razu z wszystkich złych cukrów. Zachęcam aby zacząć od małych kroków i etap za etapem wprowadzać zdrowe nawyki żywieniowe.

Akcja ZASTĄP CUKIER DZIKĄ RÓŻĄ

W serii artykułów, które będą ukazywać się w najbliższym czasie na naszym blogu, zespół TOP-NATURA postanowił zebrać w jednym miejscu informacje dla osób szukających wiedzy i porad o zdrowym stylu życia. W tym celu postanowiliśmy zorganizować akcję „zastąp cukier dziką różą”. Zachęcamy do rezygnacji w pierwszej kolejności z białego cukru, w wielu polskich domach nieodłącznego elementu na stole.

Przestańmy słodzić napoje cukrem! Najprostszy sposób? Zmieńmy zawartość cukierniczki, zastępując biały cukier mielonym owocem polskiej DZIKIEJ RÓŻY!. Mielone owoce będą doskonałym dodatkiem do jogurtu lub płatków owsianych. Łatwo będzie więc przyzwyczaić się do regularnego jej spożywania.

Dlaczego Dzika Róża?

Dlaczego wybraliśmy dziką różę? Wyróżnia się ona na tle innych roślin. Jest bogatym źródłem substancji czynnych. Zawiera ogromną wręcz ilość naturalnej, wspaniale przyswajalnej witaminy C, kilkakrotnie więcej niż cytryna, dzięki czemu wzmocni odporność naszego organizmu. Znajdziemy w niej ponadto inne witaminy, takie jak B1, B2, B3 (PP), A, E i K, karotenoidy, flawonoidy oraz kwasy owocowe zbawiennie wpływające na stan i wygląd skóry. Owoce róży stosuje się w nadciśnieniu, chorobach serca, wątroby, stawów. Niewielki wysiłek jakim jest zjedzenie łyżeczki mielonych owoców róży, kompleksowo poprawi nasze samopoczucie i pozytywnie wpłynie na ciało.


Więcej o mielonej dzikiej róży TUTAJ>>

Zapytaj o nasze produkty w najbliższym sklepie ze zdrową żywnością!